Rekorddeltagelse i 2013

259 fullførte Unionsmarathon på en strålende sommerdag

Etter mye dårlig vær kom endelig sommeren til Rømskog, og det som bestilt til Unionsmarathon.  Det ble kanskje i varmeste laget for halv – og helmarathon, men på 10 km ble det satt løyperekord både for damer og herrer. Marthe Katrine Myhre fra SK Vidar satte ny løyperekord på 10 km på den sterke tiden 37.40. Dette var en klar forbedring av tiden, hvor tidligere bestetid var på 43.50.

På herresiden var kombinertløperen Mads Waaler fra Aurskog best på tiden 34.45 som også var en forbedring av tiden på 1 min 35 sek.   Moro for oss som arrangør at en «kjendis» fra distriktet er vinner i Unionsmarathon.

Halvmarathon for damer ble vunnet av latviske Kristine Platace på tiden 1.34.48 som var nær løyperekorden fra 2007 på tiden 1.34.06.  Niklas Wassberg fra Töksfors var best blant herrene og vant på tiden 34.45.

Løypa på helmarathon krever sin mann/kvinne fullt ut, og det viste Vera Nystad i klassen 65-69 at hun virkelig mestrer.  Hun imponerer på tiden 3.45.35.  Jon Olsen fra Høybråten og Stovner var best av herrene på tiden 2.40.55, som også er en meget sterk tid.

Det var gledelig at så mange lokale (fra bygda) løpere stilte til start i år. Det viktigste er ikke å vinne, men å delta.  Håper enda flere tar utfordringen neste år.

Vi som arrangører er meget godt fornøyd med 259 deltagere, og dermed deltagerrekord i år også. I 2014 arrangeres den 10. utgaven av Unionsmarathon og dermed et jubileumsløp.  Vi ønsker alle deltagerne velkommen tilbake 05.07.2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s